Mannen Vandaag zet met Kick Off in op betrokken vaderschap

Ambitieuze samenwerking voor mannenemancipatie in heel Amsterdam van start

Met een kort symposium over betrokken vaderschap gaat op 16 mei 2023 het ambitieuze project Mannen Vandaag van start. Voor het project werken negen maatschappelijke organisaties samen om gesprekken over rolpatronen en over de verdeling van zorgtaken op stoom te brengen, ook in gemeenschappen in Amsterdam waar dat gesprek nog niet vanzelfsprekend is. De Amsterdamse wethouder Moorman zal bij de lancering van Mannen Vandaag aanwezig zijn.

Mannen Vandaag, dat medegefinancierd wordt door de gemeente Amsterdam, is een samenwerking van onze lidorganisatie Stichting Single SuperMom, 1ouderpunt, SHE, Amira, SamenKracht, Veni Cultura, Vrouwenbazaar, Stichting Cleopatra, en Raad is Daad. Kracht van de alliantie is dat ze samen in de haarvaten zitten van de gemeenschappen waar rolpatronen vaak nog onwrikbaar zijn, en daar een groot vertrouwen hebben opgebouwd. Zo bereiken zij ook gezinnen in kwetsbare posities, waarin mannen bijvoorbeeld geen vaderschapsverlof kunnen opnemen omdat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Hoe kunnen zij toch zo betrokken mogelijk vaderen?

De organisaties vertegenwoordigen Amsterdammers met een Surinaamse, Antilliaanse, Nederlandse, (Noord-)Afrikaanse, Turkse en Latijns-Amerikaanse achtergrond.

Doel is om mannen te stimuleren betrokken vaders te zijn, en moeders te stimuleren de vader van hun kind(eren) daarvoor de ruimte te geven. Daar hebben zij, en ook hun kinderen, baat bij, nu en in de toekomst.

Dinsdag 16 mei, van 10.00 tot 13.00 uur, inclusief lunch – inloop vanaf 9.30 uur
Locatie: Ru Paré Community, Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam.

Meer nieuws