Welkom Inner Wheel

De Nederlandse Vrouwen Raad verwelkomt haar nieuwste lidorganisatie: Inner Wheel Nederland, een serviceclub met ruim 2000 voornamelijk vrouwelijke leden in Nederland (inclusief Suriname en Curaçao), en onderdeel van International Inner Wheel (IIW) met een kleine 110.000 leden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in november werd Inner Wheel met applaus door de leden als nieuwe lidorganisatie van de Nederlandse Vrouwen Raad verwelkomd.

Traditioneel ondersteunt Inner Wheel diverse goede doelen middels fundraising en handen-uit-de-mouwen projecten. Steeds meer betekent de service van deze organisatie ook dat ze haar netwerk beschikbaar stelt om bewustwording en erkenning van sociale misstanden te creëren.

Persoonlijk betrokken
Binnen Inner Wheel draait het om betrokkenheid, verbondenheid, solidariteit, er voor elkaar zijn, erbij horen en vooral ertoe doen. Leden komen één keer per maand samen, ondernemen samen activiteiten en organiseren dingen voor elkaar en voor anderen.

Sociaal bewogen
Inner Wheel wil er ook toe doen voor anderen. Door concreet een helpende hand uit te steken, door fondsen te werven of door het doneren van geld. Clubs selecteren hun eigen goede doelen, waar ze zich voor in willen zetten. Daarnaast kiezen alle clubs van Inner Wheel Nederland samen een goed doel waar ze zich gemeenschappelijk sterk voor willen maken. Op dit moment is Hart voor Vrouwen het Nationaal Service Project.

Internationaal verbonden
Begrip en kennis van andere culturen kan helpen om de wereld een beetje soepeler de laten draaien en toleranter te zijn. Inner Wheel wil hieraan bijdragen door ontmoeting tussen culturen te stimuleren. Dit doet ze door het organiseren van verschillende internationale bijeenkomsten, het aangaan van vriendschapsverbanden met clubs in het buitenland, en het vervullen van een rol binnen de Verenigde Naties.

De eerste Inner Wheel club in Nederland werd in 1946 in Apeldoorn opgericht. Tegenwoordig kent Inner Wheel Nederland 63 clubs, verdeeld over 3 districten. 

Meer informatie: www.innerwheel.nl.

Meer nieuws