Vrouwen van Nu en EndPlasticSoup (Rotary) samen voor een plasticvrij milieu

Een unieke samenwerking tussen twee organisaties die 100 jaar geleden zijn ontstaan vanuit maatschappelijke betrokkenheid van vrouwen en mannen.

Een plasticvrij milieu, dat is de toekomstdroom van vereniging Vrouwen van Nu en stichting EndPlasticSoup (Rotary). Daarom bundelen deze organisaties hun krachten in een gezamenlijk initiatief om plasticvervuiling tegen te gaan.

Vrouwen van Nu, lidorganisatie van de Nederlandse Vrouwen Raad, is met 29.000 leden het grootste vrouwennetwerk van Nederland. Ruim 90 jaar zet Vrouwen van Nu zich in om met de kracht en het stemgeluid van vrouwen, het verschil te maken in de directe leefomgeving. Met het project Plastic en ik? creëert Vrouwen van Nu bewustwording over de aanwezigheid van microplastics in dagelijkse gebruiksproducten.

In EndPlasticSoup heeft Vrouwen van Nu een samenwerkingspartner gevonden die zich ook vanuit grote maatschappelijke betrokkenheid inzet voor de bewustwording rond en terugdringen van milieuvervuiling die ontstaat door plastic afval. EndPlasticSoup is een initiatief van de Rotary Clubs in Amsterdam, en is inmiddels door meer dan 300 Rotary clubs in 43 landen omarmd als wereldwijd klimaatproject. Rotary Nederland telt 16.000 leden en bestaat in 2022 100 jaar.

In deze unieke samenwerking steunen Vrouwen van Nu en EndPlasticSoup elkaars projecten en hebben zij de intentie om samen nieuwe projecten op te zetten om de bewustwording van het wereldwijde probleem van plasticvervuiling en het reduceren van plasticconsumptie te realiseren. De gemeenschappelijke ambitie is ervoor te zorgen dat er in 2050 geen plastic soep meer in de oceanen en zeeën is en geen plastic afval meer in onze meren, rivieren, parken, bossen en op de straten.

Plastic en Ik? is een initiatief van Vrouwen van Nu Noord-Brabant en na omarming door alle provinciale afdelingen van Vrouwen van Nu, nu een landelijk project.

EndPlasticSoup is een internationaal initiatief dat al door duizenden Rotarians en honderden Rotary, Rotaract en Interact Clubs wereldwijd ondersteund wordt.

Meer nieuws