Vrouwen in de politiek – Roemenië

Astrid van Heumen, voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad, was een van de sprekers tijdens de conferentie ‘Violence Against Women in Politics Chasing Solutions’ van de Roemeense zusterorganisatie RoWL, in Boekarest. 
Iliana Balabanova, voorzitter van de European Women’s Lobby en onze voorzitter Astrid van Heumen.

Het zeer geslaagde event werd georganiseerd door Romanian Women’s Lobby (RoWL) in samenwerking met de Nederlandse Ambassadeur Willemijn van Haaften in Roemenië en het Roemeens Diplomatiek Instituut (RDI). 

RoWL is de nationale coördinator van de European Women’s Lobby in Roemenië. Net zo als de Nederlandse Vrouwen Raad dat voor Nederland is.

Vanwege de deelname van de Nederlandse Vrouwen Raad in Alliantie Politica kon onze voorzitter tal van tips delen, zoals: stel een partij overstijgend ‘politiek vrouwen overleg’ in, waarbij vrouwen van alle politieke kleuren welkom zijn om elkaar te ondersteunen en versterken en samen meer aandacht voor gender te vragen.

Ook de campagne ‘stem op een vrouw’ was een waardevolle tip, net als de suggestie om kandidatenlijsten te ‘ritsen’ d.w.z. man-vrouw af te wisselen zodat meer vrouwen op verkiesbare plaatsen komen te staan.

Meer nieuws