Overzicht Politica events

Alliantie Politica heeft diverse bijeenkomsten op de agenda, Meld je aan of noteer alvast in je agenda.

Save the date: Prinsessendag 9 september 2024 
Op maandag 9 september organiseert Alliantie Politica Prinsessendag 2024. Dit jaar staat het programma in het teken van AI & Politica. We bespreken actuele thema’s zoals deepfake video’s, extreme online trollenacties tegen vrouwelijke politici en bevooroordeelde algoritmes van sociale media.

Het belooft een ontzettend interessante dag te worden, dus noteer Prinsessendag alvast in je agenda! Binnenkort openen de aanmeldingen. Houd de kanalen van Politica & De Nederlandse Vrouwen Raad goed in de gaten. 

Ken je een expert of spreker op het gebied van AI, die zeker aanwezig moet zijn op deze dag? Stuur dan een e-mail naar politica@de-nvr.nl.  

Politieke Theekamer – online informatiebijeenkomst 
Open je eigen Politieke Theekamer & ga het gesprek aan met andere vrouwen en lokale politica. 

Tijdens de online informatiebijeenkomst op 12 juni presenteert Alliantie Politica ‘De Politieke Theekamer’. We bespreken ervaringen met soortgelijke bijeenkomsten en lichten onze toolkit toe voor het starten van je eigen Politieke Theekamer. 

Wat is De Politieke Theekamer? 
Een Politieke Theekamer is een bijeenkomst waarin je in gesprek gaat met andere vrouwen en een lokale politica. Je leert meer over wat politiek inhoudt, en hoe je je stem kunt laten horen. 

Benieuwd naar een Politieke Theekamer bij jou in de buurt? Of wil je als individu, (vrouwen)organisatie of groep zelf iets organiseren? 

Locatie: Online via Zoom, na aanmelden ontvang je de link 
Tijd: 19.30 uur – 21.00 uur 

Politica Netwerk – LinkedIn Groep 
We nodigen je graag via deze weg uit om lid te worden van onze Politica Netwerk groep op LinkedIn. In deze besloten groep bespreken we komende evenementen en komen we online in contact met organisaties die zich inzetten voor vrouwen bij jou in de buurt.  

Oproep
Iedereen die actief is in de lokale politiek kan inbreng geven voor een handreiking voor politieke vrouwennetwerken. Mail de projectleider voor meer informatie.

Meer nieuws