Orange the World campagne

Verschillende lidorganisaties van de Nederlandse Vrouwen Raad zijn actief in de Orange the World-Campagne.

Tot 10 december worden gebouwen en andere objecten oranje uitgelicht en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd in het kader van de Orange the World campagne, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Onze lidorganisatie UN Women Nedeland, is initiatiefnemer en coördinator van de campagne in Nederland. Verschillende andere lidorganisaties van de Nederlandse Vrouwen Raad, zoals Inner Wheel, Soroptimisten, VVAO, en Zonta, zetten activiteiten op in het kader van de campagne

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. We moeten meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen. Iedereen kan onderdeel van de oplossing worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen.

Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw, man of mens, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. De pledge bestaat uit vijf punten:

  1. Ik gebruik geen geweld (tegen vrouwen en meisjes)
  2. Ik neem vrouwen en meisjes die geweld melden serieus en steun hen bij het vinden van hulp
  3. Ik doe wat ik kan om te zorgen dat vrouwen en meisjes zich veilig kunnen voelen
  4. Ik draag bij aan het doorbreken van het taboe rond praten over geweld tegen vrouwen
  5. Ik spreek mensen in mijn omgeving aan op grensoverschrijdend gedrag

Meer nieuws