Kweekvijvertraject ‘Meer vrouwen in de Politiek’

Omdat het belangrijk is dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij, organiseert onze lidorganisatie SharePower al vanaf 2006 ieder jaar weer succesvolle Kweekvijvertrajecten voor meer vrouwen in de politiek.

De natuur weet het, de natuur laat het ons zien en doet het al miljoenen jaren. Monoculturen overleven niet. Diversiteit loont. Waarom passen wij die kennis in de praktijk dan nog zo weinig toe? Gemiddeld genomen bestaan besturen in Nederland slechts voor 30% uit vrouwen.

Vrouwen zijn niet gelijk aan mannen, maar wel gelijkwaardig. Ze hebben vaak andere ervaringen, inzichten en een andere visie. Verschillende invalshoeken meenemen in besluitvorming is bewezen succesvol. In dialoog en vanuit verschillende invalshoeken complexe vraagstukken oplossen leidt tot een duurzamer en efficiënter beleid. Ontwikkeld om de hele maatschappij te dienen. 

Omdat het belangrijk is dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij en er ook afgewogen beslissingen genomen worden, organiseert onze lidorganisatie SharePower al vanaf 2006, ieder jaar weer de succesvolle Kweekvijvertrajecten ‘Meer Vrouwen in de Politiek’.

Menig politica in Limburg heeft hieraan deelgenomen. Soms willen deelneemsters niet persé zelf politiek actief worden, maar willen ze de taal van de politici leren begrijpen. Niet zelden resulteerde dit toch in politieke activiteit.

Ben jij politiek actief, of wil je dat wellicht worden of wil je meer leren over de vaardigheden die je nodig hebt om gehoord en gezien te worden? Meld je dan aan.

Het Kweekvijvertraject start op 9 februari met een kennismaking en een Kick Off bijeenkomst bij het Waterschap in Roermond. Het traject omvat vervolgens de interactieve trainingen Bewust beïnvloeden op 25 maart, Krachtig onderhandelen op 15 april, Spreken in de Raad op 13 mei en Spreken als Obama op 14 juni.

Kosten € 185,- voor het hele traject.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Meer nieuws