Klaar voor de Feminist March

De Nederlandse Vrouwen Raad was er helemaal klaar voor, maar de March werd afgeblazen omdat de veiligheid in het op zondag 10 maart zo roerige Amsterdam niet kon worden gegarandeerd.
Traditiegetrouw: verzamelen voor de March bij de voorzitter thuis.
Kristine Evertz, adviseur van de Nederlandse Vrouwen
Raad, met haar protestbord tegen geweld tegen vrouwen

Dit jaar werd de Feminist March vooraf gegaan door een geslaagd en informatief Feminist Future Festival in de Brakke Grond. Nog tijdens dit Festival echter werd bekend gemaakt dat de ‘mars’ van de Dam naar het Museumplein niet door kon gaan omdat de veiligheid van de deelnemers niet kon worden gegarandeerd. De noodzaak van veelvuldig politieoptreden rond de opening van het Holocaust Museum die zondag plus rond een voetbalwedstrijd, maakten dat onmogelijk. Dat was voor iedereen een forse teleurstelling. Want de Nederlandse Vrouwen Raad, met leden van de lidorganisaties VVAO, Molukse Vrouwenraad, VNVA, WOUW Amsterdam en GWI-nl, was er helemaal klaar voor.

De flyers gemaakt om uit te delen tijdens de March ter promotie van: ons webinar tijdens de CSW op vrijdag 15 maart (zie Agenda), de VN Vrouwenvertegenwoordiger Hoba Gull (zie Vrouwenvertegenwoordiger), en natuurlijk de Nederlandse Vrouwen Raad zelf, zijn daarom uitgedeeld onder de bezoekers van het festival.

Meer nieuws