GREVIO benoeming

Aleid van den Brink is op 20 juni 2023 voor de komende 2 jaar verkozen tot 1e vicepresident van GREVIO. Op de foto Aleid, geheel rechts, met haar medebestuursleden van GREVIO.

Sinds 2018 maakt Aleid deel uit van deze Group of Experts on Action against Violence against Women and Domestic Violence die namens de Raad van Europa de uitvoering van het Verdrag van Istanbul in de lidstaten monitort.

Als deskundige op het gebied van huiselijk geweld (zij was tot 2018 directeur bestuurder van Blijf Groep) heeft Aleid van den Brink in de periode van 2011-2016 de Nederlandse Vrouwen Raad vertegenwoordigd bij het Observatory on Violence against Women van de European Women’s Lobby.

Tijdens de expert webinar Gendersensitiviteit & Aanpak ‘Stop Geweld tegen Vrouwen & Meisjes’ die de Nederlandse Vrouwen Raad in februari dit jaar organiseerde was Aleid een van de sprekers. Zij gaf daarbij aan dat Nederland nog een lijst van verbeterpunten moet uitvoeren als het gaat om de implementatie van het Verdrag van Istanbul.

Meer nieuws