Deelnemers gevraagd voor groepsdiscussie

Voor een onderzoek over de informatievoorziening voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en de HPV vaccinatie onder Turks-, Marokkaans- en Syrisch-Nederlandse vrouwen is het RIVM op zoek naar betrokkenen die hierover mee willen denken.

In eerder onderzoek heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de informatiebehoeften van Turks-, Marokkaans-, en Syrisch-Nederlandse vrouwen in kaart gebracht, met betrekking tot het wel of niet mee doen aan het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker en het wel of niet laten vaccineren van hun kind(eren) tegen HPV. De volgende stap is met partijen, die betrokken zijn of kunnen worden, in verschillende groepen met elkaar in gesprek te gaan over hoe het RIVM de informatiematerialen beter kan laten aansluiten op deze informatiebehoeften.

Als vergoeding voor deelname krijgen de deelnemers een cadeau kaart van 20 euro. De groepsdiscussies zullen tussen 15 en 26 januari plaatsvinden. Bij een groepje van 5 sleutelpersonen komt het RIVM naar de betreffende regio om daar de groepsdiscussie te houden.

Zie de informatiebrief >>

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Of ken je iemand die hierover mee kan en wil praten? Laat het dan weten door te bellen of te mailen naar: 06-46838343, tharsini.veeravagu@rivm.nl. Ook voor vragen kun je daar terecht.

Meer nieuws