Agreed Conclusions CSW68 aangenomen

Verschillende vertegenwoordigers van onze lidorganisaties waren aanwezig bij de 68ste sessie van de Commission on the Status of Women, die van 11 tot 22 maart plaatsvond in New York.

Artemis Westenberg, voorzitter van onze lidorganisatie Vrouwenbelangen meldde ons op de slotdag het eindresultaat: ‘The Agreed Conclusions van CSW68 zijn aangenomen’.

In een kort verslag vertelt zij dat Nigeria niet blij was met sommige ‘language’. Maar Mexico vond het onderwerp te belangrijk om het document niet aan te nemen. En Cuba wilde er aan doorwerken, want inderdaad: ’te belangrijk’. Vervolgens ging Nigeria alsnog akkoord en werd Yoka Brandt, de Nederlandse ambassadeur bij de Verenigde Naties, omhelsd door de vertegenwoordigster van Nigeria.

Zie de CSW68 agreed conclusions (advance unedited version)

Op de foto v.l.n.r.: de vertegenwoordigster van Nigeria en Yoka Brandt die de commissie vertelt over het concept van de Agreed Conclusions.

Prioritair onderwerp van de CSW68 en van de Agreed Conclusions was “Het versnellen van de totstandbrenging van gendergelijkheid en de versterking van de positie van alle vrouwen en meisjes door armoede aan te pakken en instellingen en financiering vanuit genderperspectief te versterken”.

Zie ook de terugblik van Wo=Men op CSW68 >>


Meer nieuws