Young Feminist Weekend

Young Feminist Weekend brengt jonge feministen in Nederland samen voor een 3-daags event waarin we het begrip intersectionaliteit onderzoeken, begrijpen en toepassen binnen de Nederlandse feministische beweging om daarmee positieve verandering tot stand te kunnen brengen.

Een nieuwe generatie jonge feministen staat op om de uitdagingen op sociaal, economisch en politiek vlak het hoofd te bieden. De Nederlandse Vrouwen Raad wil deze jonge feministen ondersteunen, verbinden en versterken door hen vaardigheden en competenties te leren om veranderingen in de maatschappij te kunnen realiseren. Wij willen hen zichtbaarheid geven en de band tussen hen en de Nederlandse Vrouwen Raad versterken. Wij zien het Young Feminist Weekend als een belangrijk event om de Nederlandse feministische beweging te verstevigen en uit te breiden.

In 2019 en 2020/2021 initieerde de Nederlandse Vrouwen Raad zeer geslaagde edities van het Young Feminist Weekend door telkens 30 jonge feministen (18- 30 jaar) uit Nederland samen te brengen voor het 3-daagse event. Met aandacht voor persoonlijke & skills ontwikkeling, peer to peer education, gastsprekers, workshops, enz.

Naar verwachting wordt in het voorjaar va 2024 weer een Young Feminist Weekend georganiseerd. Interesse? Laat het ons weten via info@de-nvr.nl.

Young Feminist Weekend 2019

Blog van deelnemer Eefje Smeulders

Ervaringen van deelnemers Young Feminist Weekend 2019

Impressie van het weekend in beeld

Uit de 1ste editie van het Young Feminist Weekend is de organisatie Young Feminist Ambassadors (YFA) voortgekomen – inmiddels een van de lidorganisaties van de Nederlandse Vrouwen Raad. Ook stroomden oud-deelneemsters van het Weekend door naar bijvoorbeeld (alliantie-)werkgroepen van de Nederlandse Vrouwen Raad.

Young Feminist Weekend 2020/21
Vanwege de corona beperkingen werd in 2020 het 2,5 dag live event in Den Haag omgezet in een hybride editie met 3 online sessies in oktober/november met (gast-)workshops, (gast-)sprekers en veel interactie. In september 2021 werd het event alsnog live afgesloten in de oorspronkelijk geplande locatie met onder meer peer-to-peer workshops en open spaces. Tussendoor werd contact gehouden met alle deelnemers om de interesse en betrokkenheid vast te houden.

Marion Minis, adviseur van de Nederlandse Vrouwen Raad en (mede-)organisator van het Young Feminist Weekend schreef een kort verslag om ook de vrouwenraden in andere landen via de Nieuwsbrief van de International Women’s Council te informeren over deze NVR-activiteit.  Zie het verslag >>

Ervaringen van deelnemers Young Feminist Weekend 2020/21

Impressie van de speciale hybride editie van 2020/21.

De video is gemaakt door filmmaker en deelneemster Georgiana Barcan.

Meer kennisbank