Programma Single SuperMom Werkt

Single SuperMom Werkt is een maatwerkprogramma dat leidt naar betaald werk, participatieplekken en inschrijving bij erkende opleidingen.
Logo Single Supermom

Dit is een maatwerkprogramma van 16 weken dat leidt naar betaald werk, participatieplekken en inschrijving bij erkende opleidingen. Hierin werkt Single SuperMom nauw samen met werkgevers. Het programma zorgt ervoor dat alleenstaande moeders (van 18 jaar en ouder en met beheersing van Nederlands op A2-niveau) een netwerk opbouwen en voldoende zelfvertrouwen hebben om met meer succes mee te doen in de maatschappij. De werkgever treft maatregelen die een duurzame terugkeer op de arbeidsmarkt voor alleenstaande moeders mogelijk maken, afgestemd op hun specifieke situatie. Single SuperMom begeleidt alleenstaande moeders naar een plek binnen een bedrijf of organisatie met toekomstperspectief. Het bestaat uit drie onderdelen: (1) zeven weken training Durven Doen, (2) vijf weken trainingen Op weg naar werk met bedrijfsbezoeken en sollicitatietrainingen, en

(3) vier weken kansentraject waarin deelnemers aan de slag gaan bij een bedrijf uit het netwerk van Single SuperMom.

Als maatschappelijke organisatie kan je samenwerken met Single SuperMom in het aanbieden van deze training of alleenstaande moeders hiernaar verwijzen.

Meer kennisbank