Véél meer dan een avondje uit

Op dinsdag 9 april 2024 staat de jaarlijkse filmavond van ZijActief weer op de agenda.
Datum:

9 april, 2024

Tijd:

19.00 uur

Locatie:

Panningen ,Sittard-Geleen, Roermond, Kerkrade, Cuijk

Ruim 800 Limburgse vrouwen (leden en niet-leden) komen samen in vijf bioscopen verdeeld over de provincie, om daar de film ‘De terugreis’ te bekijken. Deze film stelt op humoristische wijze zeer actuele onderwerpen als dementie en de relatie tussen man en vrouw aan de kaak.  

Elk jaar komen er honderden Limburgse vrouwen samen tijdens de filmavond van onze lidorganisatie ZijActief Limburg. “De grote hoeveelheid aanmeldingen elk jaar, bevestigt dat Limburgse vrouwen behoefte hebben aan sociale contacten en een gezellige avond”, legt Marly Coenen, provinciaal bestuurslid van ZijActief Limburg, uit. “Maar onze filmavond is véél meer dan een avondje uit. Het is een netwerkmogelijkheid voor dames, een manier om gelijkgestemden te ontmoeten. En dat gaat verder dan onze vereniging alleen. Daarom zijn ook niet-leden welkom. Zo leidt de filmavond ertoe dat vrouwen nieuwe mensen ontmoeten en elkaar beter weten te vinden. En dat draagt weer bij aan een goed gevoel en de zelfredzaamheid van deze dames.” 

De terugreis  
In 2024 is er gekozen voor de film ‘De terugreis’, waarin onderwerpen als dementie en de relatie tussen man en vrouw op humoristische wijze aan bod komen. De nukkige Jaap heeft niet veel zin meer om dingen te ondernemen, terwijl de wat verwarde Maartje nog vol levenslust zit. Ze reizen samen door Europa om een oude vriend op te zoeken. Onderweg komt Jaap tot het besef dat zijn vrouw dementerend is en leren ze elkaar opnieuw liefhebben. “We hebben bewust gekozen voor een film waarin maatschappelijke thema’s op een luchtige manier worden gebracht. Zo blijft het een leuke avond uit, maar steken de dames ook wat op. Zo komen onze drie O’s (ontmoeten, ontplooien en ontspannen), samen in één activiteit.”  

Meer informatie: zijactief@zijactieflimburg.nl.

Meer agenda