Congres ‘Veilig in de Politiek’

21 november – Save the Date en meld je alvast aan. Congres van Alliantie Politica en Stem op een Vrouw.
Datum:

21 november, 2024

Tijd:

14 – 22 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie:

Schouwburg Odeon (Zwolse Theaters), Blijmarkt 25, Zwolle

De politiek is nu voor velen geen veilige werkomgeving, terwijl dat essentieel is voor de duurzame participatie van vrouwen en andere ondervertegenwoordigde groepen.

Daarom organiseert de Alliantie Politica met Stem op een vrouw na een succesvolle eerste editie, op 21 november het congres ‘Veilig in de Politiek’! Een congres voor het uitwisselen van kennis én het maken van concrete afspraken en een plan van aanpak.

Voor jou?
Het congres is voor iedereen die werkzaam is in de politieke sector: partijbestuurders, medewerkers, politici, actieve leden, vertegenwoordigers van netwerken, maar ook journalisten, politiek adviseurs en ambtenaren.

Het doel?
De politiek toegankelijk en veilig maken voor iedereen, met speciale aandacht voor degenen die nu het meest uitgesloten worden: vrouwen en minderheidsgroepen.

Want of het nu gaat om online haat, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag of de hardheid van het politiek debat: er is iets grondig mis met de huidige politieke cultuur. Op dit moment werken politieke partijen nog veelal individueel aan de aanpak van dit probleem. Tijdens het congres ‘Veilig in de Politiek’ werken we gezamenlijk aan een duurzame en partij-overstijgende benadering. 

Meld je aan via de link: https://forms.office.com/e/GV7Hbw25V7. Het programma volgt na de zomer.

Meer agenda