Paneldiscussie Eindelijk ’n uitkering!

Hoe kunnen studenten en advocaten op het terrein van sociaal recht geïnformeerd worden over de potentie van het VN-Vrouwenverdrag? Die vraag staat centraal tijdens de paneldiscussie Eindelijk ’n uitkering!
Datum:

10 oktober, 2022

Tijd:

16 - 17.30 uur

Locatie:

LawHub, rechtenfaculteit UvA, Nieuwe Achtergracht, Amsterdam

In samenwerking met Bureau Clara Wichmann en het Netwerk VN-Vrouwenverdrag organiseert de Vereniging voor Vrouw en Recht op 10 oktober een paneldiscussie n.a.v. de presentatie van het boek Eindelijk ’n een uitkering! Met dank aan het VN-Vrouwenverdrag.

Voorzitter is Anja Eleveld, associate professor aan de rechtenfaculteit van de VU, VVR-lid. Panelleden zijn: Prof. Gerrard Boot (rechtenfaculteit Leiden), Prof. Willemijn Roozendaal (rechtenfaculteit VU) en Prof. Frans Pennings (rechtenfaculteit Universiteit Utrecht). Ook auteur en VVR-voorzitter Leontine Bijleveld neemt deel aan het panel.  

Centraal staat hoe studenten en advocaten op het terrein van sociaal recht geïnformeerd kunnen worden over de potentie van het VN-Vrouwenverdrag. De door de in het boek beschreven procedures tot stand gekomen jurisprudentie – rechtstreekse werking toegekend aan een artikel van het VN-Vrouwenverdrag – is baanbrekend. Maar toekomstige procedures staan of vallen met het inroepen van de jurisprudentie en het volgen van de vereisten voor ontvankelijkheid.

De bijeenkomst is van 16 tot 17.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur, na 17.30 uur drankjes en hapjes) en wordt gehouden in de LawHub op de begane grond van de rechtenfaculteit van de UvA op de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar in verband met de beperkte plaatsruimte is aanmelding en tijdige aankomst wenselijk. Je ontvangt een bevestiging.

De gedrukte versie van het boek is tijdens de bijeenkomst verkrijgbaar voor € 15 (voor VVR-leden € 12,50). Digitale versies zijn gratis down te loaden.

Meer agenda