Strategiesessie rond CSW en ICPD+30

11 april – Share-Net Netherlands en WO=MEN organiseren in samenwerking met Rutgers, CHOICE for Youth and Sexuality en HIVOS een bijeenkomst om momentum te creëren voor ICPD en CSW.
Datum:

11 april, 2024

In 2024 is het 30 jaar geleden dat het baanbrekende International Conference on Population and Development Program of Action (ICPD PoA) werd overeengekomen in Caïro. De VN Commission on Population and Development (CPD), het jaarlijkse review mechanisme van dit Actieprogramma, komt bij elkaar van 29 April – 3 mei. Daarnaast vinden er nog verschillende dialogen plaats in het ICPD+30 review jaar, waaronder de Global Dialogue on Youth.

De 68e VN Commission on the Status of Women (CSW) vond plaats van 11 tot 22 maart in New York. Dit is het jaarlijkse VN-proces dat toeziet op de implementatie van de afspraken die zijn gemaakt tijdens de vierde World Conference on Women in 1995, beter bekend als de Beijing Agenda. Volgend jaar staat de CSW in het teken van de 30-jarige verjaardag van de Beijing Agenda. Op dit moment is de Nederlandse regering bezig met het schrijven van haar nationale voortgangsrapportage voor Beijing+30.

Met verschillende vertegenwoordigers van relevante Nederlandse ministeries en het maatschappelijk middenveld gaan we reflecteren op het CSW-proces en vooruitkijken naar de aankomende ICPD en Beijing +30 processen. Hoe kunnen we strategischer zijn, beter samenwerken en effectiever communiceren om onze impact op gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten wereldwijd te vergroten?

Dit evenement is in het Nederlands met live Engelse vertaling. Na afloop kun je aansluiten bij de netwerkborrel.

De volledige agenda en aanvullende informatie volgen.

Het aantal plaatsen is beperkt. RSVP voor het evenement vóór 2 april via deze link. Mocht je toch niet aanwezig kunnen zijn, laat het dan van tevoren weten.

Meer agenda