Klimaatoplossingen en best practices

Onze VN Vrouwenvertegenwoordiger Enaam Ahmed Ali is een van de sprekers tijdens het CSW66 side-event over het versterken van initiatieven van vrouwen en jongeren om klimaatverandering tegen te gaan.
Datum:

15 maart, 2022

Tijd:

10:00-11:30 NYC-tijd

Locatie:

Online

Het Koninkrijk der Nederlanden organiseert in samenwerking met jongeren-, klimaat- en feministische organisaties een officieel CSW side-event over versterking van initiatieven van vrouwen en jongeren om klimaatverandering tegen te gaan: oplossingen en best practices.

Om de klimaat- en milieucrises met succes te bestrijden, moeten we de ervaringen en oplossingen centraal stellen van degenen in de frontlinie van deze crises. Feministische en jeugdbewegingen van over de hele wereld mobiliseren zich voor klimaatactie en komen met belangrijke klimaatoplossingen. Te vaak echter worden hun oplossingen, vanwege bestaande ongelijkheden en structurele barrières, niet gehoord in de relevante besluitvormingsgremia.

In dit side-event staan feministische en door jongeren aangedragen oplossingen centraal. Hun oplossingen zijn gericht op de behoeften van jongeren en toekomstige generaties en stellen mensenrechten en de behoeften van lokale gemeenschappen en hun leden centraal.

Sprekers:
● Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden
● Enaam Ahmed Ali, VN-vrouwenvertegenwoordiger van Nederland
● Esin Erdogan – Youth Climate Movement NL.

Meer agenda