Women Economic Forum 2023

19 november – 4de Women Economic Forum over ‘Parttime werken in perspectief. Willen of kunnen vrouwen niet anders?’
Datum:

19 november, 2023

Tijd:

13.30-17.00 uur

Locatie:

Hotel Haarhuis, Arnhem

Onze lidorganisatie VVAO organiseert op 19 november 2023 het Women Economic Forum over ‘Parttime werken in perspectief. Willen of kunnen vrouwen niet anders?’. Met inspirerende sprekers en veel interactie gaan we het hebben over vrouw en werk met als thema ‘parttime’.

Nederland staat bekend als ‘deeltijdland’, waar vrouwen vaak minder uren werken dan hun partner en daardoor ook minder verdienen. Maar hoe is het precies gesteld met de gendergap en de loonkloof voor vrouwelijke academici en HBO-ers?

En de volgende vraag is natuurlijk: ligt dat aan de vrouw of aan het systeem? Welke maatschappelijke factoren zoals inkomstenbelasting en kinderopvang spelen mee in de keuze of het loont om te werken? Wat zou er gebeuren als bijna alle hoger opgeleide vrouwen zouden gaan werken? Kiezen hoger opgeleide vrouwen van nu bewust om parttime te gaan werken of is het een kwestie van een maatschappelijk bepaalde opvatting over moederschap en zorgtaken?

Het Women Economic Forum wordt voor de 4e keer door de VVAO (Vereniging voor Hoger Opgeleide vrouwen) georganiseerd. Dit event is bedoeld voor hoogopgeleide vrouwen met minimaal een afgeronde bachelor (HBO en hoger).

Programma

13:30-14:00 Sophie Witteveen, landelijk bestuursvoorzitter van de VVAO, presenteert het VVAO Emancipatie Dashboard 2023, met nieuwe cijfers over de loonkloof en ondervertegenwoordiging van hoger opgeleide vrouwen.

14:00-14:45 Met programmamaker Liesbeth Staats gaan we in gesprek over parttime werken en de impact daarvan. Liesbeth Staats is bekend van Brandpunt en de NPO documentaire serie “Waarom werken vrouwen niet?”

14:45-15:15 PAUZE

15:15-15:45 Prof. Dr. Sigrid Hemels Prof. Dr. Hemels van de UVA licht toe hoe het systeem van onze inkomstenbelasting vrouwen kan benadelen.

15:45-16:00 Wieteke Graven geeft haar visie op het onbenut potentieel van vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Na afloop is er tot 18.00 uur gelegenheid tot netwerken en bijpraten onder het genot van een borrel.

Kosten: € 22,50 per ticket. Restitutie is niet mogelijk, maar je kan een kaart wel aan een andere hoger opgeleide vrouw geven.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je snel op! Je kan je aanmelden via de website van de VVAO. Volg ook onze socials, deze zijn te vinden deze via www.linktr.ee/vvao.

Meer agenda