EU Verkiezingen workshop

4 juni – Workshop ter voorbereiding op een nieuw Europees Parlement en om meer begrip te krijgen voor de verhalen achter politieke ideeën,

Samen met WECF organiseert Wo=Men de workshop Met elkaar aan tafel: aan de slag met Europese verkiezingsprogramma’s en narratieven.

Om ons voor te bereiden op een nieuw Europees Parlement en in het algemeen meer begrip te krijgen voor de verhalen achter politieke ideeën, duiken we met deze workshop in de Europese plannen en wensen van verschillende Nederlandse politieke partijen. Voor het hebben van een constructief gesprek is het essentieel meer te weten dan je eigen mening, en zelfs meer dan wat een ander denkt. De sleutel naar een goede politieke uitwisseling is niet alleen begrijpen wat een ander denkt, maar juist waarom zij zo denken.

We gaan in groepjes programma’s van Nederlandse politieke partijen voor de Europese verkiezingen lezen en ons inleven op standpunten door middel van een rollenspel. Tot slot denken we gezamenlijk na over hoe je een effectieve eigen boodschap ontwikkelt als antwoord op deze programma’s. Door deze oefeningen hebben deelnemers de mogelijkheid zich onder te dompelen in de politieke ideeën van meerdere politieke partijen, en daarnaast de eigen discussie- en debat skills aan te scherpen.

De thema’s die onder andere aan bod komen zijn:
•    Klimaat
•    Internationale veiligheid/buitenlandbeleid
•    Democratie, de rechtstaat en mensenrechten

Wanneer: 4 juni, 15.00 – 17.00 uur
Waar: op het kantoor van WO=MEN (Korte poten 9B, Den Haag)

RSVP voor de workshop via deze link.

Met vragen kun je terecht bij Fieke van WO=MEN (f.rijke@wo-men.nl) of Noor van WECF (eleonora.dijkstra@wecf.org).

Meer agenda