Werk maken van politieke participatie 

29 september – Gender Meer Partijen Initiatief evenement over politieke participatie van vrouwen en meiden, in Nederland en wereldwijd.
Datum:

29 september, 2023

Tijd:

10.00 - 13.00 uur (inloop om 9.30 uur)

Locatie:

Humanity Hub, Fluwelen Burgwal 58, Den Haag

De aandacht voor politieke participatie van vrouwen en meiden in al hun diversiteit groeit. Een belangrijke verandering om uitdagingen zoals de klimaatcrisis, gewapende conflicten en groeiende druk op mensenrechten daadwerkelijk het hoofd te kunnen bieden. Zowel wereldwijd als in Nederland.   

Verandering begint met actie. In navolging van het thema van SDG Action Week 2023 – Act Together Now – gaat het Gender Meer Partijen Initiatief (Gender MPI) graag met jullie in debat over politiek leiderschap van vrouwen en meiden in al hun diversiteit, om te bespreken wat de politiek en wij hiervoor kunnen doen! Met een schuin oog op de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. Want woensdag 22 november komt snel dichterbij.  

Programma 
Het Gender MPI evenement wordt mede-gehost door niemand minder dan Tweede Kamerlid Songül Mutluer (PvdA). Met Songül gaan we in gesprek over de politieke representatie in Nederland en de internationale emancipatieagenda komende jaren. Tijdens twee paneldiscussies gaan we dieper in op politieke participatie vanuit zowel de nationale als internationale blik.

Hoe kunnen we de barrières doorbreken waar vrouwen in al hun diversiteit in Nederland tegen aanlopen om politiek actief te zijn? Wat is nodig voor een betere representatie van vrouwen en meiden bij besluitvorming gericht op bijvoorbeeld klimaatonderhandelingen of vredesprocessen?  

De moderatie is in handen van Laila Ait Baali, directeur Wo=Men Dutch Gender Platform. Bij deze bijeenkomst zit een vegetarische lunch inbegrepen. 

Het evenement vindt plaats bij Humanity Hub, Fluwelen Burgwal 58, 2511 CJ in Den Haag. Meld je aan via deze link.  

Dit Gender Meer Partijen Initiatief evenement is een samenwerking tussen het Gender MPI, Wo=Men Dutch Gender Platform en Alliantie Politica. 

Meer agenda