NAP 1325 signatory event: Men, Peace & Security

7 maart – Save the date voor het aankomende NAP 1325 Event ‘Mannen, Vrede & Veiligheid’.
Datum:

7 maart, 2024

Tijd:

Wordt nog nader bekend gemaakt

Locatie:

Ministerie van Defensie, Den Haag

Het betrekken van mannen en mannelijkheid is cruciaal om gender gelijkheid te promoten, de positie van vrouwen te verbeteren, en te werken aan duurzame vrede en inclusieve veiligheid. Mannen zijn in grote mate vertegenwoordigd in de vredes- en veiligheidsprocessen. Ook worden ideeën over mannelijke kracht en superioriteit gebruikt om genderongelijkheid, geweld tegen vrouwen en de deelname van mannen aan gewapende conflicten te rechtvaardigen. 

In Nederland is 88% van de militairen en 60% van de politieagenten man. Hoe zijn mannen en jongens in Nederland en andere landen nu betrokken bij de Vrouwen, Vrede en Veiligheidsagenda? En hoe dragen de heersende ideeën over mannelijkheid wel of niet bij aan duurzame vrede en veiligheid voor iedereen?    

Samen met vertegenwoordigers van ministeries, politie, door vrouwen geleide en diaspora organisaties, ontwikkelings-, humanitaire- en vredesopbouw organisaties – verkennen we inspirerende initiatieven, projecten, onderzoek en methodologieën over het betrekken van mannen en mannelijkheid bij de Women, Peace & Security Agenda. Omdat we tijdens dit event ook voldoende ruimte willen geven aan informeel netwerken, is het event in persoon. 

Dit event wordt mede georganiseerd door het ministerie van Defensie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Wo=Men Dutch Gender Platform in de aanloop naar Internationale Vrouwendag.   

Meer agenda