Loop mee met de Nederlandse Vrouwen Raad

In de Feminist March, een nog inclusievere versie van wat in voorgaande jaren de Women’s March heette.

Dit jaar wordt er in maart voor het eerst sinds 2017 geen nieuwe Women’s March gehouden, maar wordt de allereerste Feminist March gelopen. De March blijft zoals iedereen gewend is, maar zal een nog inclusievere beweging zijn. Niet alleen vrouwen zijn de dupe van het patriarchaat.

Door verder te gaan als Feminist March wordt een duidelijke boodschap afgegeven: feminisme is niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die onderdeel uitmaakt van een gemarginaliseerde groep of zich onderdeel voelt van de beweging. Op 5 maart zijn daarom alle feministen van harte welkom.  

Loop mee met de Nederlandse Vrouwen Raad in de eerste Feminist March
Vorig jaar liep de Nederlandse Vrouwen Raad met leden uit onze achterbanorganisaties mee in de March. Het grote NVR-spandoek dat ze meedroegen genereerde betrokkenheid en zorgde voor vergroting van onze zichtbaarheid.
Ook in de nieuwe, inclusievere versie loopt de Nederlandse Vrouwen Raad mee. Wij roepen leden van onze achterbanorganisaties op met ons mee te lopen op 5 maart.

Ons verzamel/afspreekpunt is aan de voorzijde van NS Station Amsterdam Centraal op het plein bij het witte houten huisje (waar info over OV te krijgen is). Daar verzamelen we om 13.00 uur. Vervolgens lopen we met z’n allen naar het officiële verzamelpunt op de Dam.
Doe je mee? Meld je aan via: info@de-nvr.nl met vermelding van naam en organisatie. Introducees (m/v) zijn van harte welkom!.

Over Feminist March
Feminist March is een intersectionele organisatie, die opkomt voor de rechten van alle vrouwen en non-binaire mensen. Er is geen ruimte voor haat of buitensluiting. Op de mars zal een gebarentolk aanwezig zijn, een videoscherm met ondertiteling, een gereserveerde plek voor rolstoelgebruikers en stoelen voor mensen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan. Er zullen mondkapjes en oordoppen ter beschikking zijn voor wie daar gebruik van wil maken. Ook is de mars te bekijken vanuit huis met een ondertitelde livestream.
Voor vragen over toegankelijkheid neem contact op met info@womensmarchnederland.nl.

Zien we jou ook bij de eerste Feminist March?

Meer nieuws