De Politieke Theekamer

Open je eigen Politieke Theekamer & ga het gesprek aan met andere vrouwen en lokale politica.

Tijdens een online informatiebijeenkomst op 10 april 2024 introduceert Alliantie Politica ‘De Politieke Theekamer’. We bespreken ervaringen met soortgelijke bijeenkomsten en presenteren onze toolkit voor het starten van je eigen Politieke Theekamer.

Wat is De Politieke Theekamer?
Een Politieke Theekamer is een bijeenkomst waarin je in gesprek gaat met andere vrouwen en een lokale politica. Je leert meer over wat politiek inhoudt, en hoe je je stem kunt laten horen.

Vragen die centraal staan in de politieke theekamer zijn:

  • Hoe heeft politiek invloed op jouw leven?  
  • Wat zijn persoonlijke drempels zijn om je bezig te houden met politiek? 
  • Waarom is politiek belangrijk?  
  • Waarom stem je wel of niet? En hoe bepaal je op wie je stemt?  
  • Weet jij wat jouw politieke rechten zijn?  

Meld je gratis aan
Benieuwd naar een Politieke Theekamer bij jou in de buurt? Of wil je als individu, (vrouwen)organisatie of groep zelf iets organiseren?

Meld je gratis aan voor de informatiebijeenkomst op 10 april via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-politieke-theekamer-online-informatiebijeenkomst-873394716107. De bijeenkomst is online te volgen van 19.30 – 21.00 uur. Na aanmelden ontvang je van ons de link.

Over Alliantie Politica
De politiek is in 2023 nog steeds een mannenbolwerk, en dat doorbreek je niet alleen. Daarom bundelen Stem op een Vrouw, Nederlandse Vrouwen Raad, WO=MEN en Emancipator de krachten in Alliantie Politica. Samen zetten we ons in om de positie van vrouwen in de politiek te verbeteren.

Meer nieuws