Webinar Geweld tegen Vrouwen

23 februari – Follow up van onze campagne voor een Nationale Coördinatie Stop Geweld tegen Vrouwen en Meisjes.
Datum:

23 februari, 2023

Tijd:

13.30 - 15.30 uur

Expert Webinar Gendersensitiviteit & Aanpak ‘Stop Geweld tegen Vrouwen & Meisjes’ 

De landelijke koepel Nederlandse Vrouwen Raad werkt samen met de European Women’s Lobby en de Raad van Europa aan het bestrijden van ‘alle vormen van geweld tegen vrouwen‘ door zich in te zetten voor de implementatie en naleving van de Istanbul Conventie, een belangrijk mensenrechtenverdrag om alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen en te voorkomen.

De coördinatie ‘geweld tegen vrouwen & meisjes’ is versnipperd over de ministeries VWS, OCW, VenJ, SZW, en deels bij Binnenlandse Zaken. Slachtoffers van (vormen van) geweld belanden daardoor dikwijls tussen wal en schip en krijgen niet de hulp die ze verdienen.

Het landelijk programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ dat dit geweld bestreed, is opgevolgd door ‘Toekomstscenario kind en gezinsbescherming’.

Met de webinar op 23 februari a.s. wordt stilgestaan bij dit Toekomstscenario.

Met experts als: Nelleke Westerveld, seniorprojectleider Sociale Veiligheid bij Movisie; Eva Scholte, voorzitter bestuur Valente; Aleid van den Brink, voormalig bestuurder van Blijf Groep, lid van de GREVIO-expertgroep voor het monitoren van de implementatie van de Istanbul Conventie bij de Raad van Europa.

Hoe kijken deze experts tegen de Toekomstscenario aan vanuit een gendersensitieve blik? En wat betekent het voor  vrouwen en meisjes die te maken hebben met vormen van (huiselijk-) geweld? Welke uitdagingen zijn er?

Aanmelden via: info@de-nvr.nl o.v.v. naam en organisatie. De zoomlink volgt erna.

Meer agenda