HEKS!

8 maart – Onze lidorganisatie Feniks Emancipatie Expertise Centrum viert op Internationale Vrouwendag de heks.
Datum:

8 maart, 2024

Tijd:

20.00 – 00.30 uur (inloop 19.30 uur)

Locatie:

Theater de Nieuwe Vorst, Tilburg

Is de heks anno 2024 een feministisch boegbeeld en symbool van verzet? En wijst de heks ons de weg naar een betere wereld voor iedereen? Kom op 8 maart naar Theater de Nieuwe Vorst en vier samen met Feniks de HEKS! (m/v/x).

Verwacht een activistische avond met boeiende lezingen, spectaculaire performances, inspirerende exposities en magische muziek.

Schrijver en activist Bregje Hofstede zal in haar keynote speech ingaan op de link tussen de eeuwenoude heksenvervolgingen en vrouwenhaat en onderdrukking in het hier en nu. Is de heks anno 2024 een sprookje, slachtoffer of activist?

DOE MEE met de Pop-up Catwalk van Zwermers!
Speciaal voor deze gelegenheid geven Zwermers een unieke pop-up performance waar jij zelf aan mee kunt doen! De vloer van de theaterzaal zal worden omgetoverd tot een reusachtige catwalk die de heks viert in al diens diversiteit. Gelijkwaardigheid is hierbij het toverwoord. Hoe werkt het? Meld je aan via opnaargelijkheid@zwermers.nl, ontvang de instructies, verzamel je outfits en kom om 19.00 uur naar Theater de Nieuwe Vorst. Er is een korte repetitie en dan gezamenlijk omkleden voor gelijkwaardigheid, begeleid door prachtige live muziek van Wouter de Belder. Wat roept de ‘heks’ in jou op? Sprookjesfiguur, wijze vrouw, heler, vroedvrouw, feminist, sjamaan, klimaatactivist, of….?

Drag-S.H.O.W.: Sinna Monroe, Indy Asinus Célavoir en La Mama Asinus
Op 8 maart geven de drie performers Sinna Monroe, Indy Asinus Célavoir en La Mama Asinus een speciale drag-S.H.O.W. in heksenthema!

Entree: Pay what you want

Meer agenda