Prinsessendag 2020 ‘Zij maakt het verschil’

Op maandag 7 september vond de 11e editie van Prinsessendag plaats in Nieuwspoort, Den Haag.

Een bijzondere editie, die zowel fysiek plaatsvond als online. Het programma werd afgesloten met de Alternatieve Troonrede, voorgedragen door Nenita La Rose, voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad. 

Met dank aan alle panelleden: Angela Maas (VN Vrouwenvertegenwoordiger 2020, hoogleraar cardiologie voor vrouwen), Kitty Jong (FNV), Maria van der Heijden (MVO Nederland), José van Vliet (ActiZ), Marianne Verhoeven (OPZIJ), Alida Vreeden-Cyrus (Cyrus Care), Mara Yerkes (UU), Ruben Fukkink (bijzonder hoogleraar Kinderopvang), Liesbeth Hoogendijk (Mantelzorg NL), Ody Neisingh (WOMEN Inc), Anton de Wit (hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad) en Margreet Drijvers (PZO). 

Prinsessendag wordt georganiseerd door Vrouwenpodium, een breed samenwerkingsverband van vrouwenorganisaties en de FNV. Doel van Vrouwenpodium is vrouwenzaken op de politiek agenda van Den Haag zetten. Prinsessendag vindt vlak voor Prinsjesdag plaats, met natuurlijk ook een alternatieve Troonrede.  

Prinsessendag 2020 werd georganiseerd door Netwerk Vrouwen FNV, FNV Vrouw, Vrouwen van Nu, Stichting IWEE, Young Feminist Ambassadors, Molukse Vrouwen Raad (MVR) en de NVR en is tevens een onderdeel van de Alliantie Samen werkt het! 

Meer Algemeen