Vacature: ZZP-lobbyist

De Nederlandse Vrouwen Raad zoekt een ZZP-lobbyist voor gemiddeld 4 uur per week. Beoogde startdatum: In overleg, zo snel mogelijk Reactie termijn: Tot 2 februari 12:00 uur.

Wil jij bijdragen aan meer gendergelijkheid in de Nederlandse politiek? En heb je ervaring met public affairs, lobby en stakeholder management? Dan zijn we op zoek naar jou.

Over ons:
De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) zet zich in voor de gelijkwaardigheid van vrouwen op alle niveaus in de samenleving. Sinds 2023 maakt de NVR deel uit van de alliantie Politica, een krachtig samenwerkingsverband met WO=MEN, Stem op een Vrouw en Emancipator. Gezamenlijk streven we ernaar de politieke participatie van vrouwen in al hun diversiteit te vergroten.

Jij en de NVR/Politica:
Wij zoeken een gepassioneerde ZZP-lobbyist met affiniteit voor de emancipatie van vrouwen, met specifieke focus op gelijkheid in de politiek. Als lobbyist heb jij ervaring met belangenbehartiging, weet jij je contacten en netwerken goed te onderhouden en in te zetten en kan jij overtuigend informatie overbrengen. Gemiddeld werk je 4 uur per week op ZZP-basis.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Belangenbehartiging:
  • Agenderen van het belang van representatie, gendersensitief beleid en een inclusieve politiek
 • Informatieverstrekking:
  • Verzamelen en communiceren van (inter)nationale afspraken met betrekking tot politieke participatie en representatie
 • Netwerken:
  • Het opbouwen en onderhouden van contacten zowel binnen als buiten de NVR en met de politiek

Wat breng je mee?

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Zelfstandig, flexibel en proactief met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Ervaring op het gebied van netwerken en stakeholdermanagement.
 • Bekend met de Nederlandse Vrouwen Raad lid organisaties en de betrokken netwerken is een pré.

Ons aanbod:
Als onderdeel van het team van de Nederlandse Vrouwen Raad en alliantie Politica heb je toegang tot een breed scala aan organisaties en personen uit het maatschappelijk middenveld en de politiek. Het betreft een betaalde opdracht voor 4 uur per week tot eind 2024.

Heb je interesse?
Stuur voor 2 februari 12:00 een e-mail met een motivatie en CV naar tapasyavreeken@de-nvr.nl. We willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en verwelkomen nadrukkelijk sollicitaties van mensen die diversiteit in achtergrond en ervaring toevoegen aan ons team. Twijfel je of je op alle punten aan dit profiel voldoet dan willen we je van harte uitnodigen om toch te solliciteren op basis van vaardigheden en ervaring waarvan jij denkt dat die jou geschikt maken voor deze functie. Bij vragen kun je contact opnemen met bestuurslid & stuurgroeplid Politica van de Nederlandse Vrouwen Raad: Tapasya Vreeken-van Tol via tapasyavreeken@de-nvr.nl.

Beoogde startdatum: In overleg, zo snel mogelijk

Reactietermijn: Tot 2 februari 12:00

Wij kijken uit naar je betrokkenheid bij onze missie voor gendergelijkheid in de Nederlandse politiek!

Meer nieuws