Vacature: PR/communicatiemedewerker

Wil jij bijdragen aan meer gendergelijkheid in de Nederlandse politiek? En heb je ervaring in copywriting, communicatiestrategie en campagnes? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wij zoeken een freelance PR/communicatie functie voor 6-8 uur per week bij de Nederlandse Vrouwen Raad binnen het team van alliantie Politica. Beoogde startdatum is in overleg, maar zo snel mogelijk. Reageren kan tot 8 januari.

De Nederlandse Vrouwen Raad zet zich in voor de gelijkwaardigheid van vrouwen op alle niveaus in de samenleving. Sinds 2023 zijn wij onderdeel van alliantie Politica, een samenwerkingsverband met WO=MEN, Stem op een Vrouw en Emancipator met als doel om de politieke participatie van vrouwen in al hun diversiteit te vergroten. Binnen die alliantie zijn wij op zoek naar een PR/communicatiemedewerker op ZZP basis voor 6-8 uur in de week.

Jij en de NVR/Politica:
Je hebt affiniteit met de emancipatie van vrouwen, specifiek de gelijkheid in de politiek, en wil je hier graag voor inzetten. Van sociale media posts, persberichten tot campagnes opzetten, jij draait je hand er niet voor om. Je kan zowel goed zelfstandig werken als in teamverband. Je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt gemiddeld 6-8 uur in de week op ZZP basis om de activiteiten op het communicatie vlak binnen de NVR voor de alliantie Politica uit te voeren.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Copywriting & PR
  Het schrijven en redigeren van teksten voor online media (website, nieuwsbrief, instagram, linkedin) en het creëren van PR materiaal voor events (persberichten en flyers)
 • Campagne
  Uitdenken, voorbereiden en uitvoeren van publiekscampagne genderstereotypering verkiezingstijd.
 • Overleg
  Werkgroep Communicatie (alliantie breed) waar je als NVR-vertegenwoordiger plaats zal nemen en met andere communicatiemedewerkers van de alliantiepartners de communicatie taken & overkoepelende communicatiestrategie zal bespreken en gezamenlijk zal uitvoeren.

Wat breng je mee?

 • 2-3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Zelfstandig, flexibel en proactief;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;

Ons aanbod
Als onderdeel van het team van de Nederlandse Vrouwen Raad en alliantie Politica heb je toegang tot een breed scala aan organisaties en personen uit het maatschappelijk middenveld en de politiek. Het gaat om een betaalde functie op freelancebasis voor 6-8 uur per week op projectbasis tot eind 2024.

Enthousiast?
Stuur voor 8 januari 2024 een e-mail met een motivatie met website en/of LinkedIn link naar politica@de-nvr.nl. We willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en verwelkomen nadrukkelijk sollicitaties van mensen die diversiteit in achtergrond en ervaring toevoegen aan ons team. Twijfel je of je op alle punten aan dit profiel voldoet dan willen we je van harte uitnodigen om toch te solliciteren op basis van vaardigheden en ervaring waarvan jij denkt dat die jou geschikt maken voor deze functie. Bij vragen kun je contact opnemen met de projectleider Politica van de Nederlandse Vrouwen Raad: Fien van Rossum via politica@de-nvr.nl.

Meer nieuws