Feministisch buitenlandbeleid en internationale good practices voor eerlijke werk/zorgverdeling

Terugblik op de allerlaatste FEM talk van 2021. Een bijzondere editie over trends rondom feministisch buitenlandbeleid en goede voorbeelden van nationaal beleid uit IJsland waar Nederland nog wat van kan leren.
Logo WO=MEN

De allerlaatste FEM talk van 2021 vormde een bijzondere editie over trends rondom feministisch buitenlandbeleid en goede voorbeelden van nationaal beleid uit IJsland waar Nederland nog wat van kan leren.

Verschillende landen hebben al een feministisch buitenlandbeleid, zoals Zweden, Canada, Frankrijk, Spanje en Mexico. Begin 2021 kondigde ook Luxemburg aan een feministisch buitenlandbeleid te willen voeren. Ook de nieuwe Duitse regering heeft deze ambitie.

Wanneer waagt ook Nederland de sprong? Wat is feministisch buitenland eigenlijk? Wat zijn sowieso goede voorbeelden van feministisch beleid en de praktijk uit andere landen?

Een mooie diverse mix van leden van de Nederlandse Vrouwen Raad en WO=MEN Dutch Gender Platform kwam over deze vragen bijeen om te luisteren én in discussie te gaan met een drietal experts: Saskia Ivens, consultant Gendergelijkheid, Vrouwenrechten, Diversiteit & Inclusie; Karen Burbach, hoofd van de Taskforce Vrouwenrechten & Gendergelijkheid bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken; en Ásta Berglind Willemsdóttir Verheul, promovenda aan Tilburg Law School.

Voormalig PvdA Kamerlid Kirsten van den Hul leidde de sessie kundig in goede banen.

Zie het verslag van de FEM Talk >>


Meer Kennis