#caption
#caption


Hoe is het gesteld met de positie van vrouwen in Tilburg?

Er is nog een grote slag te slaan op het gebied van emancipatie. Niet alleen op landelijk niveau, ook op lokaal niveau is er veel te winnen. Movisie ondersteunt gemeenten bij de omslag van doelgroepenbeleid naar inclusiebeleid en maakte in het kader daarvan een serie portretten van gemeenten, waaronder Tilburg.

 

Over de vraag: Hoe is het gesteld met de positie van vrouwen in Tilburg? interviewde Movisie Gerda de Vries, directeur van NVR lidorganisatie Feniks, en wethouder Esmah Lahlah. Ieder vanuit hun eigen expertise werken zij aan de verbetering van de positie van Tilburgse vrouwen. Een gesprek over participatie, toegang tot scholing, de arbeidsmarkt en het verduurzamen van gemeentelijk beleid.


Zie het verslag van het gesprek op de website van Movisie

 

Het interview is tevens onderdeel van een reeks voor het project Ditwerktwel.nl.
Ditwerktwel.nl is het initiatief van een alliantie bestaande uit WOMEN Inc., Bureau Clara Wichmann, Movisie, WO=MEN en de Nederlandse Vrouwen Raad. Gezamenlijk streven de organisaties naar een maatschappij waarin vrouwen en mannen daadwerkelijk gelijke kansen hebben om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren.


Uitgebreid zoeken

  
  
          IIW NL    
        
        
  
  
        
     
     
     
 IIW NL