#caption
#caption


Statement ICW op Internationale Dag van de Vrede

“Gender equality is an essential ingredient of both peace and progress”. Als nationale vrouwenraad onderschrijft de Nederlandse Vrouwen Raad de oproep van de International Council of Women op deze Internationale Dag van de Vrede om op te komen voor de rechten van vrouwen en meisjes in Afghanistan.

Op 21 september 2021, Internationale Dag van de Vrede heeft de International Council of Women (ICW) een statement uitgebracht waarin zij erop aandringt om een krachtig standpunt in te nemen over de erbarmelijke toestand van vrouwen en meisjes in Afghanistan en de noodzaak om namens hen onze stem te verheffen. Het is noodzakelijk, zoals ook UN WOMEN verklaart “om de gebeurtenissen in deze regio met diepe bezorgdheid te volgen, en een beroep te doen op Afghanistan om de fundamentele mensenrechten van vrouwen en meisjes veilig te stellen…”

 

Het is onze verantwoordelijkheid op alle niveaus, aldus het ICW statement, om een cultuur van vrede, van dialoog en tolerantie te ontwikkelen. Ons doel moet zijn om verandering te blijven omarmen op basis van mensenrechten, en om deze in positieve richting vorm te geven om te bouwen aan een toekomst die rechtvaardiger en duurzamer is. Laten we niet vergeten dat de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling bevestigt dat "er geen duurzame ontwikkeling kan zijn zonder vrede en geen vrede zonder duurzame ontwikkeling”.

 

Zie het volledige statement >>


Uitgebreid zoeken

        
 IIW NL                
     
     
        
  
  
     
  
     
  
        
    IIW NL