#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Prijswinnares VNVA Corrie Hermannprijs 2021 bekend

De VNVA Corrie Hermannprijs 2021 is toegekend aan Dr. Antoinette Maassen van den Brink, pionier op het gebied van onderzoek naar de rol van vrouwelijke hormonen en migraine.

 

Migraine is een belangrijk gezondheidsprobleem met name voor vrouwen. Vrouwspecifieke factoren zoals hormonale veranderingen, tijdens de menstruatie, zwangerschap en menopauze, spelen een grote rol bij het optreden van migraineaanvallen bij vrouwen. Deze vrouwspecifieke aspecten waren tot voor kort helaas onderbelicht. Dr. Antoinette Maassen van den Brink is één van de eerste onderzoekers die zich heeft toegelegd op deze wetenschappelijke lacune. Dit heeft geleid tot een groot aantal wetenschappelijke publicaties waarvan een groot deel over sekse- of gender gerelateerde onderwerpen.

 

Behalve gedreven in haar onderzoek is Antoinette Maassen van den Brink ook zeer maatschappelijk betrokken. Zij geeft in binnen- en buitenland onderwijs over het onderwerp ‘gender en migraine’, zowel aan vakgenoten als aan patiënten en het algemene publiek, via vaktijdschriften, symposia en de lekenpers.

 

Antoinette Maassen van den Brink is een rolmodel voor vrouwelijke studenten, promovendi en wetenschappers. Zij is zowel wetenschappelijk, maar ook op alle andere vlakken, een zeer inspirerende vrouw die volgens de commissie de Corrie Hermannprijs helemaal verdient.
 

De VNVA Corrie Hermannprijs wordt op zaterdag 2 oktober 2021 officieel uitgereikt.


Uitgebreid zoeken