#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


#YCelebrates. 100 jaar YWCA

Op 7 november 2020 bestaat onze lidorganisatie YWCA 100 jaar. Vanwege Corona zal dat niet, zoals aanvankelijk het plan was, met allerlei fysieke bijeenkomsten en events gevierd worden, maar  start op 8 november een festivalweek van online activiteiten. Tot en met vrijdag 13 november is er vrijwel elke avond van 20 tot 22 uur een leuke online lezing of workshop waar iedereen zich voor kan aanmelden.


Op zondag 8 november is de opening en kun je het online programma zien met de uitreiking van het speciale YWCA geschiedenisboek, dat als magazine wordt uitgegeven. Het is een bijzonder stukje geschiedenis van Nederland in een gelimiteerde uitgave, in full color en met veel fotomateriaal.

Op maandag 9 oktober is er een filmavond waarop korte filmfragmenten worden getoond en besproken wordt hoe vrouwenrechten zich door de jaren heen hebben ontwikkeld.
 

Op dinsdag 10 oktober is er een lezing van Barbara Rogowski over Hoe presenteer je jezelf met vertrouwen. Barbara is een Senior Ted Speaker Coach.


Op donderdag 12 oktober is er de Boekenclub met interviews en praktische tips van echte schrijfsters en hun uitgeefster over hoe het is om schrijfster te zijn.


Op vrijdag 13 oktober is er een tekenworkshop waarbij je je door een echte kunstenares kunt laten inspireren hoe je vrouwelijke figuren tekent.


Wie een van de lezingen of workshops of meer wil volgen kan dat via e-mail  melden aan: info@ywca.nl met vermelding van naam en op welke dag(en) je wilt deelnemen. Je ontvangt dan een online zoom uitnodiging om deel te nemen aan het festival.


Het magazine kun je nu al bestellen door een mail te sturen naar info@ywca.nl onder vermelding van: bestelling magazine 100 jaar YWCA Nederland. De kosten van het magazine zijn € 20,-, maar bij voorinschrijving kost het € 17,50.

 

 


Uitgebreid zoeken