#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Lintje voor Margit van der Steen

Op 16 oktober 2020 reikte Klaas Tigelaar, burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg, aan Margit van der Steen de Koninklijke Onderscheiding uit behorende bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


De uitreiking vond plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis in Leidschendam en ging vooraf aan het afscheid van Margit als voorzitter van de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG), dat op dezelfde dag plaatsvond. Burgemeester Tigelaar overhandigde de onderscheiding, maar vanwege de afstandsmaatregelen speldde echtgenoot Gregor Rensen de onderscheiding op.
 

Margit heeft de onderscheiding ontvangen omdat zij zich al bijna veertig jaar lang nationaal en internationaal inzet voor het belang van gendergeschiedenis en de vertegenwoordiging van vrouwen. Dat doet ze zowel op vrijwillige basis als vanuit haar werk.


Margit heeft zich niet alleen jarenlang ingezet voor de VVG, lidorganisatie van de NVR, maar was tevens op andere fronten actief voor de NVR. Een flink aantal jaren heeft zij de NVR vertegenwoordigd bij de European Women's Lobby (EWL). In 2003 was zij Vrouwenvertegenwoordiger en nam als lid van de Nederlandse regeringsdelegatie deel aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Margit van der Steen is managing director bij de Onderzoeksschool voor Politieke Geschiedenis en werkt al vele jaren als ZZP-er aan belangrijke projecten op het gebied van gelijke rechten voor vrouwen, diversiteit en ouderenemancipatie. Regelmatig deelt zij haar kennis in vakwetenschappelijke en historische tijdschriften, documentaires en lezingen.


Uitgebreid zoeken