#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Eerste Carla Atzema Soroptimistprijs voor Clarice Gargard en Hasna El Maroudi

De eerste Carla Atzema Soroptimistprijs is op 2 juli 2020 uitgereikt aan Clarice Gargard en Hasna El Maroudi. Zij kregen de prijs voor Lilith Magazine, een online platform met podcasts, artikelen, interviews, boekrecensies en gedichten voor en over vrouwen en andere gemarginaliseerde groepen, dat zij in maart 2019 hebben opgericht.

 

De Carla Atzema Soroptimist Prijs is op 1 september 2019 ingesteld en is bedoeld voor wie zich in journalistieke publicaties sterk maakt voor de positie, rechten of economische zelfstandigheid van vrouwen. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend en bestaat uit een bedrag van € 25.000 en een kunstwerk, vervaardigd door een Soroptimist als blijvende  herinnering.

De jury bestond uit Adelheid Roosen, artistiek leider van theatergezelschap Zina, Renée Römkens, bijzonder hoogleraar gender gerelateerd geweld en oud-bestuurslid van Atria, documentairemaker Sinan Can en  Willem Groeneveld, hoofdredacteur van online nieuwssite Sikkom. Namens de Soroptimisten is Adrienne Vrisekoop,advocaat, politica en vriendin van Carla Atzema, toegevoegd.


De prijs wordt gefinancierd uit de nalatenschap van Soroptimist Carla Atzema-Looman aan het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. Met deze erfenis is eerder een leerstoel Mensenrechteneducatie in het leven geroepen bij de Universiteit Utrecht.

Meer informatie: www.soroptimist.nl/nl/carla-atzema-soroptimist-prijs


Uitgebreid zoeken