#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de politiek
#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de politiek


Black Lives Matter: Tijd om kleur te bekennen

In een wereld van ongelijkheid is niemand onpartijdig. Ongelijkheid is onrecht en zwijgen ten tijden van onrecht maakt medeplichtig. Wanneer men zich niet uitspreekt ten tijden van onrecht, wordt het stilzwijgend doorgegeven van generatie op generatie.

 

Dit onrecht gaat niet zomaar weg. Doen alsof je het niet ziet, is doen alsof het niet bestaat, of ontkennen dat het er toe doet. Maar ondertussen weten we wel degelijk: de huidskleur heeft een significante impact op het leven van de vrouw. Een witte vrouw heeft meer kansen dan een zwarte vrouw (lees meer hier), enkel door de kleur van haar huid. Dat kan niet langer. We moeten kleuren bekennen.

 

Wanneer we accepteren dat racisme een probleem is, dat zich op allerlei plekken in onze maatschappij heeft vast gewrongen, pas dan kunnen we gaan werken aan constructieve oplossingen. Daarom steunen we de roep voor bewustwording en verandering, die de #BlackLivesMatter protesten uitdragen van harte. Zo werken we samen aan een wereld waar zwarte mensen niet langer systematisch doelwit zijn van geweld, (micro)agressies en etnisch profileren.

 

De NVR zet zich in voor de gelijkheid van álle Nederlandse vrouwen: van jong tot ervaren, van de Achterhoek tot Amsterdam, van elke etniciteit en van alle kleuren. Daarom streven we naar een intersectioneel perspectief door al onze thema’s en projecten heen.

 

Ook wij blijven leren om ons als koepelorganisatie & platform te blijven ontwikkelen. Meer weten of sparren hierover? Neem gerust contact met ons op.

Namens het gehele bestuur van de Nederlandse Vrouwen Raad

Nenita la Rose,
Voorzitter  NVR
 

Leer meer over racisme in Nederland en lees over hoe onze lidorganisaties en ons netwerk de Black Lives Matter beweging steunen:

 

Dona Daria - Training “Unboxing Discriminatie” en digitaal dialooggesprek “Intersectionaliteit”


'Black Lives Matter 'Solidarity for Social Justice’ - Gender Concerns International

 

‘Inclusief feminisme, wat wil jij erover zeggen?’ - Young Feminist Weekend 2020

 

https://www.facebook.com/WomensMarchNL/

 

https://www.lilithmag.nl/ - intersectional vrouwen platform opgericht door VN Vrouwenvertegenwoordiger 2019 Clarice Gargard & Hasna El Maroudi

 

BOOS Podcast met VN Vrouwenvertegenwoordiger 2019 Clarice Gargard: Racisme, hoe gaan we het tegen? 


Dipsaus Podcast -  Door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid

 

OneWorld Magazine - https://www.oneworld.nl/trefwoord/discriminatie/


www.withuiswerk.nl - Naslagwerk over Racisme in Nederland & wereldwijd

 

Marketingvrouw - “Wat kan ik tegen racisme doen?” Online Masterclass

 

Petities:

 


Uitgebreid zoeken