#caption
Start campagne 'Zij maakt het verschil'
#caption
Start campagne 'Zij maakt het verschil'


Zij maakt het verschil

Start campagne 'Zij maakt het verschil'

In ons netwerk is de afgelopen maanden veel helder gemaakt over de inzet van vrouwen in de samenleving en de glasheldere waarde van vrouwelijke professionals tijdens deze coronacrisis. Vrouwen zijn oververtegenwoordigd in vitale beroepen zoals zorg, onderwijs en schoonmaak. De werk/zorg verdeling is actueler dan ooit – en de ongelijkheid hierin groot.  Tegelijkertijd zijn er veel zorgen over toename van huiselijk geweld en vrouwen die financieel extra hard geraakt worden. De COVID-19-crisis doet een enorm beroep op vrouwen op diverse fronten.

Hoe gaan we van crisis naar verandering? 
In aanloop naar Prinsessendag starten we de campagne #Zijmaakthetverschil om de stem van de Nederlandse vrouw te versterken. In deze campagne verzamelen we de stem en visie over de kracht van vrouwen, die deze crisis laat zien, met daarbij de vraag: hoe gaan we van crisis naar verandering? Hoe verankeren we de waardering voor vitale beroepen en houden de urgentie voor een goede werk/zorgverdeling vast? Hoe vergroten we vrouwelijke perspectieven in besluitvorming? Wat moet er gebeuren om een nieuw normaal te realiseren mét gendergelijkheid?

Luid onze stem laten horen aan politiek Den Haag
Deze campagne is een samenwerking van de NVR, Vrouwen van Nu en de Young Feminist Ambassadors. De resultaten van de campagne presenteren we op 7 september aan politiek Den Haag op de 11e editie van Prinsessendag. Om de stem van de Nederlandse vrouw aan politiek Den Haag luid te laten horen. Laten we kansen omzetten in een nieuwe realiteit.

Op verschillende manieren verzamelen en delen Vrouwen van Nu, Young Feminist Ambassadors en de Nederlandse Vrouwen Raad de stem van de Nederlandse vrouw. Lees hieronder meer over hoe je mee kan doen met deze campagne! 

De campagne is geïnspireerd op de internationale campagne ‘She Cares’ van onze lidorganisatie Gender Concerns International, dat als doel heeft het werk en de ervaringen van vrouwen in relatie tot de Coronacrisis in te zamelen en breed te delen.


Zij maakt het verschil: van crisis naar veradering. Laat jouw stem horen!
Deel de stem van jouw achterban / organisatie, meld je aan voor de FEM Talk online en verspreid de campagne 'Zij maakt het verschil' in jouw netwerk. Meer informatie...
Jonge feministen in gesprek met verschilmakers
Leden van onze nieuwe lidorganisatie Young Feminist Ambassadors maken komende weken diepte-interviews met vrouwen die afgelopen maanden het verschil maken voor de campagne ┬┤Zij maakt het verschil┬┤. Met aandacht voor vitale beroepen, de urgentie van een nieuwe werk/zorg verdeling en vrouwelijke perspectieven in besluitvorming. Meer informatie...
FEM Talk online: Zij maakt het verschil
Praat mee op de digitale FEM Talk van woensdagochtend 8 juli over de urgentie van een goede werk/zorg verdeling. Tijdens deze online FEM Talk gaan we in gesprek met onze lidorganisaties en netwerk over de concrete ervaringen van hun achterban en netwerk. We horen ook graag jouw ervaring. Meer informatie...
Uitgebreid zoeken