#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Dona Daria vraagt Rotterdams College om gratis wifi voor alle Rotterdammers

Omdat bijna alles dicht is, dus ook ergens gratis gebruik maken van de wifi moeilijk wordt, pleit NVR lidorganisatie Dona Daria die zich in Rotterdam vooral inzet voor kwestbare vrouwen, voor gratis wifi voor iedereen in Rotterdam tijdens coronatijd. 

Communicatie is in deze tijden van cruciaal belang. Dona Daria ervaart na een week ‘huisarrest’ dat veel mensen informatie missen omdat ze geen internet hebben. “We zien en ervaren dat relevante informatie niet aankomt bij de mensen waarvoor informatie rondom het coronavirus van cruciaal belang is. Veel wordt online gedeeld, maar niet alle Rotterdammers beschikken over een internetverbinding, wifi en televisie, zegt directeur Patricia Ooms van Dona Daria. “Denk aan verborgen vrouwen die nu helemaal thuis worden gehouden. Of aan jongeren uit gezinnen die leven in armoede en waar thuis geen internet is. Die kunnen nu niet eens online hun huiswerk doen. Naar de bibliotheek of naar school kunnen ze immers niet meer.”

Dona Daria heeft het Rotterdamse college en de gemeenteraad verzocht om wifi voor iedereen in Rotterdam te ontsluiten. De kosten kunnen gedeeld worden via de gemeentebelastingen, vindt Dona Daria.
Ook WhatsApp werkt via wifi. Volgens Dona Daria telefoneren mensen die te maken hebben met armoede vaak op deze manier. Ook veel jongeren doen dat. Mensen die thuis slachtoffer worden van geweld kunnen, als wifi gratis is voor iedereen, via WhatsApp direct hulp inroepen.


Zie ook: Deze organisatie wil gratis wifi voor alle Rotterdammers tijdens coronacrisis in het AD van 23 maart 2020.


Uitgebreid zoeken