#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Vrouwen van Nu roept leden op: Help mee mondkapjes maken

Vrouwen van Nu, een van de grootste vrouwenorganisaties die aangesloten is bij de NVR, heeft al haar leden gevraagd of ze, als ze over een naaimachine beschikken en daar goed mee overweg kunnen, te helpen met het maken van mondkapjes. De bedoeling is dat wie wil helpen zich aanmeldt bij Mondkapjes Maken Nederland.


Mondkapjes Maken Nederland is een burgerinitiatief van zorgverlener Kelly de Noije en coupeuse Cecilia Vermeer. Zij namen het initiatief voor de Facebookpagina ‘Mondkapjes maken Nederland’ waarop instructies staan en informatie over het zelf ­maken van een mondkapje, en de website www.maakjemondkapje.nl. In een paar dagen tijd hebben zij hulp gekregen van een team van ruim 20 mensen met verschillende professionele achtergronden om dit landelijke initiatief zo goed mogelijk te stroomlijnen. In deze groep slaan ze de handen ineen om met hulp van vele thuisnaaisters te kunnen helpen bij de enorme vraag naar mondkapjes en vraag en aanbod te kunnen koppelen. Het gaat in eerste instantie om kapjes die geschikt zijn om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het zijn dus geen kapjes voor de medische professionals. Er lopen diverse contacten voor aanvullende richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en onderzoeksinstituten, zodra daar meer over bekend is komen er updates.


Vrouwen van Nu vraagt alle vrouwen van nu die hiermee willen helpen en graag in actie willen komen in deze tijd van nood, contact op te nemen met ‘Mondkapjes maken Nederland’  via de Vrouwen van Nu Facebookgroep van hun eigen provincie.


Meer informatie: Faceboekpagina Mondkapjes maken Nederland

Zie ook: Thuis achter de naaimachine mondkapjes maken in het Parool van 21 maart 2020.

 

 

 


Uitgebreid zoeken