#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg
#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg


Ingrid Thijssen eerste vrouwelijke voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen (51) is door het dagelijks bestuur van VNO-NCW benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging VNO-NCW voor de komende drie jaar. Zij volgt per 1 juli aanstaande Hans de Boer op.

 

Thijssen wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van VNO-NCW. In die functie zal zij zeker bijdragen aan het doorbreken van mannenbolwerken. Na haar verkiezing in 2016 tot Topvrouw van het Jaar gaf zij al aan meer diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven te willen zien. "Ik vind het belangrijk dat vrouwen in topfuncties zichtbaar worden en dat het de normaalste zaak van de wereld is. En deze verkiezing helpt daarbij."

Ook in interviews met NRC over haar topfuncties en haar voorbeeldrol als CEO liet zij zich uit over het belang van vrouwen in directies. „Wat ik wel een tegenvaller vind: er is sinds vijftien jaar geleden, toen ik zelf kinderen kreeg, niets veranderd. Vrouwen worden nog hetzelfde bejegend. Wat is er nog veel te doen”, zei ze in 2017. Daarbij refereerde ze onder meer aan zaken als kinderopvang, ouderschapsverlof en de loonkloof.


Als baas van de VNO-NCW zal zij zich ook over die thema’s kunnen uitspreken.
 

Ingrid Thijssen is nu nog CEO van Alliander. Daarnaast is zij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam NV, van de coöperatie VGZ en van de Economic Boards van Amsterdam en Arnhem. Eerder was zij onder meer COO van Alliander en directievoorzitter van NS Reizigers. Ze heeft meerdere managementfuncties bekleed bij NS, waar ze oorspronkelijk startte als stafmedewerker sociale zaken en onder meer hoofd P&O was. 

 

NRC, 25 februari 2020: Zij kan het Old Boys Network doorbreken >>


Uitgebreid zoeken