#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Symposium Naar Inclusieve Geneeskunde

De bij de NVR aangesloten Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) organiseert op zaterdag 28 maart 2020 het symposium Naar Inclusieve Geneeskunde. Tijdens het symposium wordt de VNVA Els Borst Oeuvreprijs uitgereikt aan Prof. Dr. Hanneke Takkenberg.


Inclusieve geneeskunde betekent een veilige werkomgeving waarin artsen (V/M) gelijke kansen hebben en patiënten ongeacht hun achtergrond optimale zorg ervaren die aansluit op hun individuele normen, waarden en behoeften. Er is nog veel te doen om inclusieve geneeskunde te bewerkstelligen: artsen ervaren regelmatig geen veilige werkomgeving, en niet alle patiënten ervaren optimale (toegang tot) zorg. Het Els Borst symposium vraagt aandacht voor en zoekt oplossingen om tot inclusieve geneeskunde te komen.

 

Professor Hanneke Takkenberg zet zich zowel wetenschappelijk als maatschappelijk in voor het verbeteren van de gezondheidszorg met name ten aanzien van vrouwen: dit geldt voor patiënten én vrouwelijke artsen. Zij is epidemioloog en hoogleraar klinische besliskunde in cardiovasculaire interventies van de afdeling Thoraxchirurgie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als topwetenschapper is zij een rolmodel en coach voor vele vrouwelijke artsen en draagt op uitgebreide wijze bij aan de toepassing van sekse specifieke resultaten van onderzoek in de cardiovasculaire geneeskunde.
Het is de tweede keer dat de VNVA Els Borst Oeuvreprijs wordt uitgereikt. 


Dagvoorzitter tijdens het symposium is Prof.Dr. Angela Maas, hoogleraar Cardiologie voor vrouwen aan het RadboudUMC in Nijmegen, en dit jaar Vrouwenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. 

Het symposium vindt van 12.00 – 17.00 uur plaats in Conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn. Aansluitend is er een borrel. Voor deelname aan het symposium wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ook mannen zijn van harte welkom bij dit en andere symposia van de VNVA. 

Voor meer informatie en aanmelden: www.vnva.nl. Zie uitnodiging en programma >>


Uitgebreid zoeken