#caption
Prinsessendag 2019: Vrouwelijke zelfstandigen financieel onafhankelijk?!
#caption
Prinsessendag 2019: Vrouwelijke zelfstandigen financieel onafhankelijk?!


De route naar succes voor vrouwelijke ZZP'ers: 7 aanbevelingen

"Bekijk de arbeidsregelgeving voor zzp’ers via een ‘genderbril’. Omdat de omstandigheden van vrouwen nu eenmaal verschillend zijn, pakt de regelgeving echt anders uit voor hen." Op 9 september vond de 10e editie van Prinsessendag plaats, georganiseerd door het Vrouwenpodium. Dit jaar aandacht voor de vrouwelijke zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). 
 

De route naar succes voor vrouwelijke ZZP'ers 

Naar aanleiding van deze dag heeft de werkgroep Vrouwenpodium een beknopte paper samengesteld, met een korte samenvatting en 7 aanbevelingen voor politici en beleidsmakers. 

 

Deze aanbevelingen zijn onder meer verstuurd naar de aanwezige politici, fractievoorzitters van de Tweede Kamer en leden van vaste kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  

 

 

 

“Het is de rol van de NVR om ervaringen en wensen uit de praktijk van de vrouwelijke ZZP-ers naar de beleidsmakers en politici te brengen. En om de consequenties van het overheidsbeleid naar de dagelijkse praktijk van heel veel Nederlandse vrouwen te brengen. Verbinden van dagelijkse praktijk met beleid en andersom.”

 

Nenita La Rose, voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad

Meer weten over Prinsessendag? Lees hier >>  

 

Samenwerking 
De Prinsessendag 2019 wordt georganiseerd door het Vrouwenpodium, bestaande uit NVR, FNV, Melania Ontwikkelingssamenwerking, Kon. NVVH-Vrouwennetwerk, Vrouwen van Nu en de Molukse Vrouwen Raad (MVR) en is tevens een onderdeel van de Alliantie Samen werkt het! 


Alliantie Samen werkt het! is een samenwerkingsverband van WOMEN Inc., Movisie, WO=MEN, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad. 

 

 

 


Uitgebreid zoeken