#caption
#caption


Zoektocht naar de zin van het leven

Onze lidorganisatie Netwerk Katholieke Vrouwen organiseert op 11 oktober 2019 het symposium 'Zoektocht naar de zin van het leven'. Het is een brede dag over zingeving in het leven van moderne vrouwen. Het symposium is uitdrukkelijk ook toegankelijk voor vrouwen breder dan alleen het katholieke netwerk. Het Netwerk nodigt dan ook (leden van) andere lidorganisaties via deze weg uit voor dit symposium in Nijmegen

 

Meer over dit symposium: 

Er is veel animo in de maatschappij om verhalen over zoektochten naar de zin van het leven te lezen en met anderen te delen in deze tijd. Denk aan de interviews van Fokke Obbema in de Volkskrant en televisieprogramma’s als ‘kijken in de ziel’ met (o.a.) religieuze leiders.
Die verhalen gaan over zoeken naar geluk, relevantie in het leven, je weg als ouder/opvoeder, maar ook als dochter tegenover je eigen achtergrond.


Welke vragen kunnen we elkaar hierbij stellen? In welke vragen herkennen we ons zelf? We verlangen naar houvast, naar een vertrouwde omgeving, maar zoeken ook elders inspiratie. Wat zijn de verschillen tussen vragen van mannen en vrouwen en is er verschil in ruimte om die te onderzoeken? Een leuze kan zijn ‘probeer alles en behoud het goede’.

 

Het Netwerk Katholieke Vrouwen is verheugd dat televisiepresentatrice Hella van der Wijst weer komt, en dat Eva Martens, pastor in de Dominicuskerk in Amsterdam, ook een van de sprekers zal zijn. Zie voor meer informatie de uitnodiging >>
 

Praktisch informatie

Het symposium vindt plaats op vrijdagmiddag 11 oktober 2019 in het Titus Brandsmacentrum in Nijmegen. Aanmelden kan op de website van het Netwerk Katholieke Vrouwen: www.unkv.online. Daarop volgt ook nadere info over het symposium. 


Uitgebreid zoeken