#caption
eerste editie Young Feminist Weekend 2019
#caption
eerste editie Young Feminist Weekend 2019


Young Feminist Weekend

In oktober 2019 was de allereerste editie van het NVR Young Feminist Weekend (YFW) NL. Binnenkort meer hierover op de website. Tevens zullen enkele deelnemers de resultaten en ambities presenteren op de ALV van 23 november 2019. 

 

Dit initatief is een unieke mogelijkheid, waarin jonge feministen - onder begeleiding van ervaren facilitators – elkaar versterken en inspireren om positieve veranderingen te realiseren in Nederland. Aan deze eerste edtie deden 25 deelnemers mee. 

De NVR steunt met Young Feminist Weekend jong feministisch leiderschap en betrokkenheid bij elkaars werk. Doel is een platform te faciliteren voor jonge feministische stemmen en het opbouwen van relaties en solidariteit onder elkaar. 

 

Dit initiatief van de NVR is geïnspireerd op Agora, de succesvolle summerschool van de European Women’s Lobby. (EWL). Oud-deelnemers van EWL's succesvolle summerschool zijn actief betrokken bij de inhoud en vorm van deze eerste editie van Young Feminist Weekend. Diverse experts zullen een workshop verzorgen, onder meer Marije Cornelissen (UN Women), Essa Reijmers, (commissielid Beleidsbeinvloeding en Belangenbehartiging bij de NVR en vertegenwoordiger in de Observatory on Violence against Women van de European Women's Lobby)  en Jantien Kingma (WO=MEN).

 

Tony Filedt Kok-Weimar en Marion Minis  (beide commissielid Beleidsbeinvloeding en Belangenbehartiging en vertegenwoordiger namens de NVR in de EWL) organiseren dit vanuit de NVR. Zij worden ondersteund door vrijwilliger Ianire Molero.

 

“Oprecht life-changing, een ommekeer. Na afloop was ik niet alleen geïnspireerd en vol met vernieuwd zelfvertrouwen, een nieuw geloof in mijn feministische overtuigingen en geloof in wat ik te zeggen had en wat ik de wereld kan brengen. Ook ervoer ik een enorm gevoel van solidariteit bij de vrienden die ik daar gemaakt heb”. (Een AGORA studente in 2017)

Praktisch 

  • Data: Vrijdag 18 oktober, 14.00 t/m Zondag 20 oktober 17.00
  • Plaats van bijeenkomst: Het Willibrordushuis in de Oude Molstraat 35 te Den Haag. 
  • Eigen bijdrage: Deelnemers betalen 75 euro p.p.. De meeste kosten worden gedekt door de NVR en de lidorganisaties.
  • Reiskosten: Deelnemers betalen zelf hun reis naar Den Haag (v.v.)

    Dit initatief is powered by:

 


Uitgebreid zoeken