#caption
#caption


VERSLAG POLITIEK FORUM 12 FEBRUARI 2018

De NVR heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 een toolkit ontwikkelt voor organisaties om hun eigen bijeenkomsten te organiseren. Lees hier het verslag van Vrouwen van Nu Stede Broec e.o.

 

 

Op maandag 12 februari 2018 heeft onze afdeling een politiek forum georganiseerd, dit als aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De avond werd gehouden in Vereenigingsgebouw De Tuf in Bovenkarspel en de aanvang was 20.30 uur. Het was een drukbezochte avond met leden van Vrouwen van Nu en belangstellende vrouwen uit Stede Broec, totaal 75 dames.

 

De avond werd geleid door Bep Bregman, zij is raadslid in de gemeente Drechterland, een buurgemeente van Stede Broec. Bep vond het een goed initiatief dat Vrouwen van Nu een politiek forum heeft georganiseerd. Zij noemde nog even de missie van Vrouwen van Nu: met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterken! Ze memoreerde dat 99 jaar geleden het actieve kiesrecht voor vrouwen werd ingevoerd en dat het belangrijk is dat vrouwen gaan stemmen en een keuze maken. Het aantal vrouwen in de gemeente-raad van Stede Broec is niet groot, 19 raadsleden waarvan slechts 6 vrouwen, dit kan zeker beter!

 

Vrouwelijke kandidaten van alle politieke partijen in Stede Broec hadden zich aangemeld voor deze avond. Zij stelden zichzelf kort voor. Zij hadden posters, flyers en gadgets meegebracht die in de zaal werden uitgedeeld. Aanwezig waren:

Lydia Groot (Open en Duidelijk Stede Broec)

Marloes Verbaan (CDA)

Lida Kreuk (PvdA/GROENLINKS)

Inge van Basten (Gemeentebelangen Stede Broec)

Trude Buijsman (Onafhankelijke Partij)

Ellen de Jong (VVD).

 

Er werden stellingen voorgelegd aan de dames waar zij op konden reageren:

1.       De politieke partijen in Stede Broec vinden het belangrijk dat er een goed verkeersplan is en dat er gehandhaafd wordt!

2.       De decentralisatie van de zorgtaken heeft voor de inwoners van Stede Broec tot

een hoge kwaliteit van zorgverlening geleid!

3.       Een fusie van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland isbeter en goedkoper voor de inwoners.

4.       Duurzaamheid is een ver van mijn bed show!

 

Er werden door de aanwezigen in de zaal vragen gesteld naar aanleiding van de reacties van de politici.

 

Rond 22.00 uur werden de gespreksleider en de politici bedankt voor hun aanwezigheid en enthousiaste medewerking aan deze avond, zij ontvangen als dank een kleine attentie. De dames in de zaal worden bedankt voor hun aanwezigheid  en bijdrage aan de discussie en gevraagd om vooral te gaan stemmen op 21 maart, het liefst natuurlijk op een vrouw!


Uitgebreid zoeken

        
  
           
    IIW NL          
     
     
  
     
     
        
     
     
  
  
  
  
  
     
    IIW NL