#caption
Een project over empowerment van ex-slachtoffers van huiselijk geweld
#caption
Een project over empowerment van ex-slachtoffers van huiselijk geweld


Aanbieding Manifest Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid

De Nederlandse Vrouwen Raad is één van de vijf organisatoren van het symposium Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid dat in oktober 2017 plaatsvond. Op 5 maart gaan wij het manifest aanbieden aan de vaste commissie Justitie en Veiligheid, de IND, COA, Vluchtelingenwerk en de VNG. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 

Klik hier voor de uitnodiging

 

De aanbevelingen van het symposium op 2 oktober jl. waarbij aandacht werd gevraagd voor de veiligheid van vrouwen en meisjes in opvanginstellingen voor vluchtelingen, zijn verwerkt tot dit Manifest. Door een hechte en unieke samenwerking van alle landelijke vrouwenorganisaties, met een gezamenlijke achterban van meer dan een miljoen vrouwen, is dit Manifest tot stand gekomen en met trots willen we u dat aanbieden op 5 maart. Een bewust gekozen datum, aan het begin van de week van Internationale Vrouwendag, waarbij rechten voor vrouwen centraal staan. Uit solidariteit met vrouwen en meisjes in opvangsituaties vragen we uw aandacht voor de aanbevelingen van het Manifest ter verbetering van hun veiligheid, hulpverlening en zelfstandigheid.

 

Het Manifest Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid wordt aangeboden aan de vaste commissie Justitie en Veiligheid, de IND, COA, Vluchtelingenwerk en de VNG. Van elk van deze organisaties zal een afgevaardigde aanwezig zijn om het Manifest in ontvangst te nemen en op de inhoud van het manifest te reageren.

 

De aanbieding wordt ingeleid door mevrouw Leontien Kompier, voormalig burgemeester van Vlagtwedde en portefeuillehouder VNG in de commissie Asielzaken. Zij is tevens inleider op het symposium.

 

U bent van harte uitgenodigd om bij deze aanbieding aanwezig te zijn.

 

Wanneer: 5 maart 14.00-16.30 uur
Waar: Nieuwspoort, Lange Poten 10 Den Haag
Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk via centraalbureau@nvvh.nl

 

Namens,
Nederlandse Vrouwen Raad
Koninklijk NVVH-VROUWENNETWERK
Vrouwen van Nu
Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging
Zonta Nederland


Voor meer informatie:
http://www.facebook.com/vrouwenvluchtelingenveiligheid


Uitgebreid zoeken