#caption
#caption
Viering NVR 120 jaar


23
jun
2018
Gendergelijkheid en Empowerment - VWI Netwerk

Onze lidorganisatie VWI-netwerk organiseert op 23 juni Gendergelijkheid en Empowerment. Meld je aan en kom ook.

 

Klik hier voor meer informatie op de website van VWI-Netwerk

 

Kom mee op wereldreis door Bangladesh, Myanmar, Nederland en de Verenigde Naties

Het VWI organiseert op 23 juni, tijdens de World Wide Wageningen Alumni Day, een wervelende bijeenkomst over vrouwen wereldwijd op het platteland en over water management en food security in deltas. Tijdens twee sessies zullen vrouwen van het Netwerk Land en Water en de VN vrouwenvertegenwoordiger van de Nederlandse Vrouwenraad jullie meenemen op deze wereldreis.
 

Programma

Tijden van de twee workshops

14 .00 - 15.30 uur: Netwerk Land en Water
16 .00 - 17.30 uur: Platteland en VN  

Plaats: Orion, Wageningen.

Het Netwerk Land en Water zal met drie spreeksters ingaan op watermanagement en voedselzekerheid in Delta gebieden in Azië en Nederland.

De VN vrouwen vertegenwoordiger zoekt jullie kennis. Raakt het jullie als jullie zien dat vrouwen op het platteland met name in ontwikkelingslanden maar ook in vele andere landen een ondergeschikte rol spelen? Raak het jullie ook als jullie zien dat vrouwen en mannen niet dezelfde rechten hebben en vrouwen daar onder lijden? Hoe kunnen wij gendergelijkheid voor vrouwen en meisjes op het platteland realiseren en vrouwen in hun kracht zetten? Daarover zal Willemien Koning spreken. Zij wil graag jullie mening horen over dit thema en input ophalen voor haar speech bij de VN in oktober 2018.
Steun de VN vrouwenvertegenwoordiger en praat mee over wat voor plattelandsvrouwen belangrijk is! Dit is jullie kans om invloed uit te oefenen op de Verenigde Naties met Wageningse expertise.

Willemien Koning is door de Nederlandse Vrouwenraad gekozen als VN vrouwenvertegenwoordiger 2018. Ze zal deel uitmaken van de regeringsdelegatie naar de VN vergadering in New York in oktober 2018 en spreken namens plattelandsvrouwen en meisjes. Zij is zelf mede eigenaar van een melkvee bedrijf en actief als bestuurslid bij vrouw en bedrijf LTO Nederland, Copa’s women's committee Brussel en ze zit in de adviesraad van Agriterra.
 

Opgeven

VWI-leden kunnen zich voor deze workshops aanmelden via het aanmeldformulier op de VWI-website. De toegang tot hiervoor is dan gratis.
Wil je ook andere onderdelen van de dag bijwonen? Dan dien je je gewoon, net als niet-VWI-sters, aan te melden via de WUR-website. De toegang tot de World Wide Wageningen Alumnidag bedraagt € 55. Naast de entree, ontvang je hiervoor ook 12 consumptiebonnen voor eten en drinken.  
Lees meer over de World Wide Wageningen Alumni Day.


Kalender
14
dec
2018
Viering 120 jaar NVR
U kunt zich nu aanmelden voor de viering van het 120 jarig bestaan van de NVR op 14 december. Gedurende de dag zal door een aantal vooraanstaande vrouwen uit verschillende geledingen van de maatschappij gereflecteerd worden op de positie van de vrouw.

Discussieforum

Doneer nu!

Onze vrouw in New York

Op bezoek bij


Uitgebreid zoeken