#caption
Goede raad van lidorganisatie ZijActief Limburg
#caption
Goede raad van lidorganisatie ZijActief Limburg


In Memoriam Stella Ismail

Vandaag (1 februari) kregen wij het vreselijke en verdrietige nieuws dat Stella Ismail is overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De NVR condoleert de familie en naasten van Stella en wenst hen veel sterkte in deze moeilijke periode.


(Stella was samen met de NVR medeorganisator van de Women's March in januari 2017)

 

Stella was een zeer betrokken vrouwenrechten activist. Wij kennen haar vooral als voorzitter van haar eigen organisatie African Sky, een lidorganisatie van de NVR. Hiernaast deed zij nog veel meer; ze was bestuurslid van het Multicultural Women Peacemakers Network, ze was betrokken bij Vluchtelingen-Organisaties Nederland, het Netwerk VN-Vrouwenverdrag, Tiye International en ze was ook bestuurslid van Fem4All.

 

Veel mensen kennen Stella en hebben vele herinneringen aan haar. Hoe zij zich al vanaf de jaren '90 inzette voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Hoe zij als één van de eerste vrouwen campagne voerde voor het Nederlandse Nationaal Actieplan 1325 (NAP 1325). Hoe zij de VN nauwgezet volgde. Hoe zij mee hielp om de Women's March van januari 2017 te organiseren...

 

Stella was een grote kracht binnen de vrouwenbeweging en zij zal gemist worden. De NVR condoleert de familie en naasten van Stella en wenst hen veel sterkte in deze moeilijke periode.


Uitgebreid zoeken