#caption
#caption


Vrouwenvertegenwoordiger Willemien Koning spreker tijdens side events bij CSW62

Vrouwenvertegenwoordiger Willemien Koning is actief bezig met de voorbereidingen voor haar presentatie bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York. Daar mag zij in september/oktober van dit jaar in de Nederlandse regeringsdelegatie de stem van de Nederlandse vrouw vertegenwoordigen.

Voor het verkrijgen van input bezoekt zij onder andere de lidorganisaties van de Nederlandse Vrouwen Raad en spreekt zij op bijeenkomsten en evenementen over de Verenigde Naties en over haar taak als VN-Vrouwenvertegenwoordiger.

 

Een belangrijke bron van informatie en een platform voor zichtbaarheid is de 62ste vergadering van de Commission on the Status of Women (CSW) die van 13 -23 maart aanstaande in New York wordt gehouden. Het thema ” Challenges and opportunities in achieving gender equality and the empowerment of rural women and girls”, is haar op het lijf geschreven.

 

De NVR is er trots op dat Willemien ook hier als spreker staat ingepland voor twee side events waar zij haar kennis zal delen en input gaat halen voor haar speech bij de AVVN.

Het betreft een bijeenkomst van o.a. Women for Water Partnership en Soroptimist International over “Economic empowerment of rural women”. Daarnaast zal zij over “Challenges and Opportunities in Empowering Rural Girls and Women” spreken in een side event georganiseerd door de Journalists and Writers Foundation en onze lidorganisatie Platform Zijn in samenwerking met enkele andere Europese maatschappelijke organisaties.

Wij zullen Willemien op de voet blijven volgen en haar ervaringen met u delen.

 


Willemien Koning en NVR voorzitter Nenita La Rose


Uitgebreid zoeken